Επιστροφή

Κοζάνη 2030: Σχεδιάζουμε από κοινού το μέλλον – Συνάντηση της Επιτροπής Πολιτών

Συνάντηση των μελών της Επιτροπής Πολιτών, που θα συμμετέχουν στο συν-σχεδιασμό της κλιματικά ουδέτερης και "έξυπνης" Κοζάνης του μέλλοντος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κοβεντάρειο».


Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή της Κοζάνης, ως πόλης – πιλότου, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή "100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030", καθώς και για όσα βήματα έχουν υλοποιηθεί έως τώρα. Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, καλωσορίζοντας τους πολίτες, αναφέρθηκε στη σημασία της Αποστολής των Πόλεων, καθώς και στα οφέλη που προσδοκά η περιοχή από αυτή.


Στο πλαίσιο της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις απαιτήσεις της Αποστολής, τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης, καθώς και για τον τρόπο διακυβέρνησης που θα επιλεγεί για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης του Δήμου, από τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα από τους κυρίους Νίκο Ντάβο, διαχειριστή του Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας,  Αντώνη Τουρλιδάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και  Κυριάκο Βαφειάδη, Μεταδιδάκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τον συντονισμό της διαδικασίας είχε ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Ουδετερότητας & Απολιγνιτοποίησης, Βασίλης Γκούμας.


Οι ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή, μπορούν να εκδηλώσουν  ενδιαφέρον στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην e-διεύθυνση kozani2030@gmail.com.