Επιστροφή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συμπόσιο που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Καπνοχωρίου

Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου 2012, στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την λήξη της σχολικής χρονιάς, περιλάμβανε πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις και εισηγήσεις.

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε μία διαδρομή στον χρόνο που αφορούσε την διατροφή, την αρχαία, βυζαντινή, ποντιακή και μεσογειακή κουζίνα, ενώ ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπόσιο με θέμα «Οι φυσικές επιστήμες μέσα από τα μάτια του Αριστοτέλη».

Στο συμπόσιο ομιλίες παρέθεσαν οι καθηγητές του Α.Π.Θ. και μέλη του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ., Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ιωάννης Σειραδάκης, Σταύρος Αυγολούπης και Ζαχαρίας Σκούρας. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Τη λήξη του συμποσίου ακολούθησε ένα ταξίδι γεύσεων από την αρχαία στην σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. 

Η οργάνωση της εκδήλωσης από τις καθηγήτριες του Γυμνασίου Καπνοχωρίου, είναι η απόδειξη ότι τα σχολεία μπορούν να είναι ανοιχτά προς την κοινωνία, να επιδεικνύουν εξωστρέφεια, αυτενέργεια, δημιουργικότητα, συνεργασία και να παραμένουν «ζωντανά» ακόμη και σε μικρά χωριά της περιφέρειας. 


Δείτε το video: