Επιστροφή

Ο δικός μου καρκίνος του μαστού - Γυναίκες από την Κοζάνη μοιράζονται την εμπειρία τους: Πέμπτη 26 Οκτώβρη, «Κοβεντάρειο», 20:00

Ο δικός μου καρκίνος του μαστού
Γυναίκες από την Κοζάνη μοιράζονται την εμπειρία τους

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης και το Διαγνωστικό Κέντρο Ιπποκράτης Κοζάνης με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, διοργανώνουν αυτή την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον αγώνα των γυναικών που πέρασαν και περνούν καρκίνο που αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο στο σύνολο του πληθυσμού.
Τρεις γυναίκες από την Κοζάνη, οι οποίες πάλεψαν και ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού, θα μιλήσουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» στο κέντρο της πόλης (Χαρισίου Μούκα 7) στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου.
Η Βερόνικα Καρυπίδου, η Αναστασία Μάρσαλ και η Φανή Δινοπούλου θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους σε μια συζήτηση που θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. Ιωάννα Κωσταρέλλα. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Ειδικός Χειρουργός Μαστού Δημήτρης Κοκκώνης, ο οποίος θα συμβάλλει στην κουβέντα με τις επιστημονικές του γνώσεις.
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί μουσική πορεία. Οι συγκεντρωμένοι έχοντας ως προπομπό την «Συνομωσία Κρουστών» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, θα ξεκινήσουν από τον «Ιπποκράτη» στις 7 το βράδυ και μέσω των οδών Φιλίππου Β΄, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ναούσης και Μακεδονομάχων θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου θα φωταγωγηθούν το Δημαρχείο και το καμπαναριό στο χρώμα της παγκόσμιας καμπάνιας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές
Η Φανή Δινοπούλου αποτελεί την «ψυχή» του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης και είναι μητέρα δυο κοριτσιών. Έχει αντιμετωπίσει τον καρκίνο δυο φορές. Ως ασθενής δεν ήξερε αν θα τα καταφέρει, ως μητέρα φοβόταν για τα παιδιά της, ως νοσηλευόμενη αντιλήφθηκε πως τα μικρά πράγματα στην ζωή έχουν αξία και τελικά ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών έδωσε δύναμη στις γυναίκες για να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό που αντιμετωπίζουν.
Η Αναστασία Marshall γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Κοζάνη όπου ζει και εργάζεται. Όταν έμαθε το 2019 ότι έχει καρκίνο του μαστού δεν τα έβαψε «μαύρα» και δεν έχασε το χαμόγελό της. Εμπιστεύτηκε τους ειδικούς και κατάφερε να διαχειριστεί τα συναισθήματά της που εκείνη την περίοδο την έκαναν να νιώθει ότι είναι σε «roller coaster».
Η Βερόνικα Καρυπίδου θυμάται ακόμη και σήμερα τις προσπάθειες που έκανε από το χειρουργείο και σε όλη την διάρκεια της θεραπείας, να αγαπήσει τον εαυτό της, να τον αγκαλιάσει τρυφερά και με υπομονή να κάνουν αυτό το άγνωστο ταξίδι παρέα. Αυτά τα τρία χρόνια μέχρι σήμερα αποτέλεσαν για την ίδια μια μετάβαση σε μια πιο «ουσιαστική» ζωή.
Ο Δημήτρης Κοκκώνης, είναι χειρουργός μαστού και γενικός χειρουργός. Έχει τετραετή ειδική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ογκοπλαστική χειρουργική του Μαστού αλλά και στην χειρουργική δέρματος και την λαπαροσκοπική χειρουργική. Ήταν επιμελητής σε μια από τις μεγαλύτερες κλινικές στην Ευρώπη στο Royal Surrey Country Hospital, όπου αντιμετωπίζονται φορείς γονιδιακών μεταλλάξεων υπεύθυνων για τον καρκίνο του μαστού. Τα ιατρεία του βρίσκονται σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη και φιλοσοφία του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσω της παροχής ογκολογικής ασφάλειας και άρτιου αισθητικού αποτελέσματος.


Ημερομηνία: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023
Τόπος: Αίθουσα «Κοβεντάρειο» Κοζάνη, Χαρισίου Μούκα 7
Ώρα: 20:00