Επιστροφή

Σεμινάριο ρητορικής, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαϊου 2011 «Θεατράκι Οχληρών», 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου που έχει ως θέμα «Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά» προσφέρει τη δυνατότητα σε ανήσυχα πνεύματα που επιθυμούν να βελτιώσουν την ικανότητα δημόσιας επικοινωνίας τους να εξασκηθούν στην τέχνη του δημόσιου διαλόγου μέσα από 2 τρίωρα βιωματικά σεμινάρια ρητορικής και διαβούλευσης τα οποία θα λάβουν χώρα στην Κοζάνη το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, 11 π.μ. – 2 μ.μ. Στο σεμινάριο, που θα συντονίσει ο πολιτικός επιστήμονας και εκπαιδευτής ρητορικής τέχνης Μανώλης Πολυχρονίδης, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφήσουν για λίγο τις φυσικές επιφυλάξεις για ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, δηλαδή τις εύλογες άμυνες που μας προστατεύουν, αλλά και ταυτόχρονα μας περιορίζουν και μας δυσκολεύουν, ώστε να βιώσουν την ανακουφιστική εμπειρία της απροκατάληπτης επικοινωνίας, της δημιουργικής συνέργειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των διαφωνιών και των αρνητικών συναισθημάτων που νιώθουμε σε αυτές. 

Το κόστος είναι 20€ και για τις δύο μέρες.

Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, βιβλιογραφία και σημειώσεις με προτάσεις εφαρμογών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ θα αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία των συμμετεχόντων. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Ο Μανώλης Πολυχρονίδης είναι εκπαιδευτής ρητορικής τέχνης με σπουδές στην πολιτική επιστήμη και την κοινωνική θεωρία. Έχει εργαστεί επαγγελματικά και εθελοντικά ως προπονητής ρητορικών αγωνισμάτων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και ως μέλος οργανωτικής επιτροπής σε ρητορικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις δημόσιου λόγου. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στις ρητορικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κυρίως αυτής της αντιλογίας και της συνέργειάς τους με την πολιτειακή εκπαίδευση, τη δημόσια διαβούλευση, την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εθελοντισμό. Είναι μέλος του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών επιστημόνων και της Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

 

Πληροφορίες και συμμετοχές στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλ. 24610-24062, εσωτ. 1 κα Σιμάρα Τασούλα.