Επιστροφή

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην έκθεση POLIS 2009

Οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης
στην έκθεση POLIS.
26 -29 Νοεμβρίου 2009
 
            Τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε ορισμένους τομείς υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας θα έχει την ευκαιρία ο Δήμος Κοζάνης να παρουσιάσει στα πλαίσια της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιου- Κοινωνικού Τομέα και ιδιωτικών επιχειρήσεων, “Polis”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.
            Οι πρωτοποριακές αυτές πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης αφορούν:
  • Τη χρήση τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης
  • Τα πρότυπα σχέδια αναπλάσεων πόλεων με υγρό στοιχείο
  • Τη συνεργασία του με την ACE- HELLAS A.E. για την αξιοποίηση λογισμικών προγραμμάτων διαχείρισης τεχaνικών έργων.
Το μήνυμα και ο ρόλος της έκθεσης
Η “Polis”,η οποία φέτος διοργανώνεται για έβδομη φορά στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση, καθώς στα πλαίσια της παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες εξελίξεις γύρω απ΄ τον τομέα της παροχής υπηρεσιών αλλά και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.
Γι΄ αυτό εξάλλου και φέτος επελέγη ως κεντρικό μήνυμα της 7ης “Polis” το «Όλα για τον πολίτη».
Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 615 εκθέτες από την Ελλάδα και άλλες 23 χώρες, ενώ ήδη 250 εμπορικοί επισκέπτες και εκπρόσωποι Δήμων έχουν προεγγραφεί για συναντήσεις με τους εκθέτες.
Η έκθεση θα αποτελέσει και φέτος το επίκεντρο του παρόντος και του μέλλοντος του πιο δυναμικού και άμεσα σχετιζόμενου με την καθημερινότητα όλων μας τομέα της δημόσιας διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τι θα παρουσιάσει ο Δήμος Κοζάνης.
Σε ό,τι αφορά τώρα τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από:
Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης, ως μέλος της Αναπτυξιακής Διαδημοτικής Εταιρείας «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας- CitiesNet».
Πρόκειται για μια ανώνυμη εταιρεία, ισότιμοι μέτοχοι της οποίας είναι 11 Δήμοι, η οποία επενδύει στην κοινωνία, βασιζόμενη στις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική και τα πληροφοριακά συστήματα, την τηλεδιασκέδαση και γενικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται απόσταση.
Όραμα της ψηφιακής κοινότητας CitiesNet είναι η διασφάλιση της άμεσης και αποτελεσματικής διασύνδεσης τηλεπικοινωνίας πολιτών και εταιρειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των προτύπων σχεδίων αναπλάσεων πόλεων, στο οποίο συμμετέχει με το έργο «Αποπεράτωση πλατείας- περιβάλλοντα χώρου και παραδοσιακού ρέματος στο Δ.Δ. Λευκοπηγής του Δήμου Κοζάνης», προϋπολογισμού 498.000,00 ευρώ.
Την πολύμηνη συνεργασία του με την ACE- HELLAS A.E., χάρη στην οποία διαθέτει πλέον και αξιοποιεί λογισμικό διαχείρισης τεχνικών έργων, το οποίο καλύπτει όλες τις αναγκαίες απαιτήσεις και τη διαχειριστική επάρκεια που ζητά ο ΕΛ.Ο.Τ. Το λογισμικό αυτό θα παρουσιάσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία και στα πλαίσια της έκθεσης Polis.