Επιστροφή

Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Δ.Ω.Κ., το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 19.30

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης

και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνουν, συναυλία Μουσικής Δωματίου με τίτλο «Μουσική για βιολί και πιάνο». Στο Βιολί θα είναι η Ανθούλα Τζίμα και στο πιάνο ο Χρήστος Λενούτσος.


Η Ανθούλα Τζίμα γεννήθηκε στη Ρωσία όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού.

Με υποτροφία του Δήμου Θεσσαλονίκης συνέχισε στο Ωδείο Β. Ελλάδος και το 1985 πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί από το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης με καθηγητή τον κ. Κ. Βάμβα.

Το 1991 τελείωσε τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών του Graz(Αυστρία) στη τάξη του κ.Χρ.Πολυζωίδη.

Το 2004 από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε και τον τίτλο Magistra des Artium.

Εχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και ως μέλος διαφόρων συνόλων μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Τουρκία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Είναι κορυφαία Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης.

Ο Χρήστος Λενούτσος γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη & Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά.

Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer & Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο ΄΄Magister der Kuenste ( Master of Art)”.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ΄΄Ελένη Μυκονίου΄΄ από την Ακαδημία Αθηνών.

Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος ΄΄Τζίνα Μπαχάουερ΄΄, του υπουργείου ΄΄Επιστημών & ερευνών Αυστρίας’’ καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος ΄΄Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης΄΄.

Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία. Επίσης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με την συμφωνική ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με την συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου- Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο Δρίζειο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης στις 19.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.