Επιστροφή

Άκρως επιτυχημένη η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και δυνατότητες στον Πρωτογενή Τομέα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα, με τίτλο  «Προκλήσεις και δυνατότητες στον Πρωτογενή Τομέα», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020,  στο Κοινοτικό κατάστημα Κοιλάδας. 
Η ημερίδα, που ήταν η τρίτη κατά σειρά έπειτα από άλλες δύο εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν τα νέα δεδομένα στην πρωτογενή παραγωγή, όπως η νέα ΚΑΠ, οι Ενεργειακές Κοινότητες, η γεωργία ακριβείας, οι ομάδες παραγωγών, η πρακτική της συνεργασίας, καθώς και η πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων.
Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Κυριακίδης, υπογράμμισε πως «Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα  για τις νέες προκλήσεις που θα διαδραματιστούν στο Δήμο Κοζάνης μετά τις εξελίξεις. 
«Το κυρίαρχο είναι να  συνεννοηθούμε και να δούμε τι παράγουμε. Η αγορά θέλει πλέον συνέχεια και συνέπεια», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε., Ντίνος Μπλιάτσιος. Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου, Ασφαλτίδης Γιάννης, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του οργανισμού που εκπροσωπεί, αναλύοντας τους στόχους που μπορεί να επιτευχθούν μέσω ενός τέτοιου είδους εγχειρήματος.  
Με τη σειρά του ο Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, Μιχάλης Μίτσκας, αναφερόμενος στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική επεσήμανε πως « βρισκόμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης για την ΚΑΠ  2021-2027, με στόχο να επιτευχθούν οι καλύτεροι όροι και να πάμε σε μία αναπτυξιακή πολιτική στον αγροτικό τομέα προς όφελος της χώρας μας». Ο οικονομολόγος και Περιφερειακός Σύμβουλος, Μενέλαος Μακρυγιάννης,  υπογράμμισε της σημασία της ημερίδας λέγοντας πως «Ο αγροτικός τομέας είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης που πρέπει να στηριχτεί η κοινωνία τα επόμενα χρόνια λόγω της μεταλιγνιτικής περιόδου». 
Τέλος, ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κοζάνης, Τσιόγκας Θόδωρος, ανέφερε πως «Οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ενημερωμένοι για τα θέματα και τις προοπτικές του τομέα.». 

Δείτε το βίντεο