Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Στην 86η ΔΕΘ ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας- Στην ατζέντα ψηφιακότητα και κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Με πλούσια ατζέντα ομιλιών και παρουσιάσεων βρέθηκε στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου 2022. 

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο κ. Μαλούτας συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Σάββατο  10 Σεπτεμβρίου, με θέμα την Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις από και προς τους πολίτες”. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, καθώς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα της Κοζάνης για το 2030, μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στην Αποστολή. 
 Επίσης, ο  κ. Μαλούτας συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO και το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο του 3ου HELEXPO FORUM, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας. Το πάνελ όπου πραγματοποίησε ομιλία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, είχε ως βασικό θέμα τις εφαρμογές της τεχνολογίας στις έξυπνες πόλεις. 
Επίσης, την ίδια ημέρα ο δήμαρχος Κοζάνης συμμετείχε σε εκδήλωση για την πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα, παρουσία εκπροσώπων δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερη πόλεις έως το 2030». 
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές: ο Χρύσης Νικολαΐδης, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του προγράμματος Αποστολής των Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων, ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού περιβάλλοντος, ο Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς, πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου,   και ο αν. Καθηγητής Δημήτρης Ψυχογιός, αντιπρόεδρος Α΄ ΡΑΕ. 
Ο κ. Μαλούτας ανέλυσε την στρατηγική και τις δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης, με στόχο την  κλιματική ουδετερότητα σε μία περιοχή που στο παρελθόν χαρακτηριζόταν από την υψηλότερη ένταση άνθρακα πανευρωπαϊκά, και που μέχρι σήμερα συνεχίζει να αντιμετωπίζει την επακόλουθη περιβαλλοντική υποβάθμιση.